Lena Lövdahl tolkar Bellman

Lena Lövdahl är tillbaka med sina Bellmantolkningar! Denna gång till ackompanjemang av en mandola – ett instrument med en klangfull och trolsk ton. Berättelsen om B e l l m a n Vem var Bellman egentligen och hur såg hans liv ut?
Vi får bekanta oss med honom, hans tid och varför han skrev några av de älskade sångerna. Vi får höra om hans liv, roliga anekdoter och om varför eller i vilka sammanhang några av hans sånger kom till. Naturligtvis är mandolan med och vi får många exempel ur Bellmans sångskatt.
Förutom sånger och epistlar får vi även höra delar ur skaldens burleska dikt och drama. Den gustavianska tidens upplysning, förfining och koketteri blandas med frustande livsglädje, hejdlös galghumor och dödens obeveklighet. Låt er betagas av 1700-talets Stockholm med dofter, smaker, förälskelser och slagsmål!

Biljetter:
ordinarie pris 200 kr,
med scenpass 150 kr,
under 26 år 50 kr.
biljetterna säljes onumrerat.

förköp fr.o.m. måndagen d. 23/10 kl.10.00

via direktlänk från nortic https://www.nortic.se/ticket/event/51069 och vår hemsida https://www.riksteatern.se/eslov och hos vårt biljettombud: Lindebergs blomsterhandel, Storgatan, Eslöv,

Vi har nytt biljettombud i Löberöd: Löberöds bibliotek på resp. öppettider. Vid swish, märk din betalning med Bellman.

Programmet spelas i Hantverksgården i Löberöd
torsdagen den 16 november kl. 19.00.

Eslövs teaterförening