Årsmöte 2022

Gott Nytt År 2022 till Dig som bor i Löberöd med omnejd!

Vi vill med några ord berätta om vår verksamhet och samtidigt hoppas på att ni blir medlemmar i Löberöds Hembygdsförening. Vi brukar alltid börja året med att hålla vårt Årsmöte i februari, då vi bjuder på fastlagsbulle. Men på grund av pandemin, valde vi att skjuta fram mötet till 30/6. Hela 2021 påverkades av pandemin. Väldigt mycket av vår verksamhet har legat nere, då vi följt rådande restriktioner. Även vårt återkommande Valborgs- och Midsommarfirande ställdes in. Vi hade ett dragspelsuppträde på Hantverksgårdent med Manfred i oktober, givetvis med Coronaavstånd. Vi har även haft ett par AfterWork kvällar på Hantverksgården, och vår förhoppning är att dessa ska fortsätta. Under senare delen av hösten anordnade vi ett LAN för ungdomar i åldrarna 10-14 och 15-17 år i två olika pass. Vi har sökt bidrag för att kunna utöka våra aktiviteter för barn och ungdomar i byn. Under advent sålde vi julgranar utanför T.Nilssons snickeri.

Vår förhoppning är att vi under 2022 ska kunna genomföra vårt traditionsenliga Valborgs- och Midsommarfirande mm. Men också att vi ska kunna hyra ut Hantverksgården till fester och sammankomster som innan Covid 19 slog till.

Hembygdsföreningen deltar också i Byalagsrådets möten med Eslövs Kommuns kommunledning. Där för vi fram de frågor som är viktiga för Löberöd med omnejd. Vår mötes och festlokal – Hantverksgården – har vi under de senaste åren investerat en hel del pengar i för att den ska hålla en hög standard. Lokalen rymmer upp till 125 personer. Vi driver den helt ideellt, utan bidrag från kommunen. Vill ni boka lokalen för möte eller fester, ring Christer Nilsson, T.Nilssons snickeri 0413- 30242. Ni kan också gå in på vår Hemsida: loberod.se

Med dessa ord hoppas vi att ni blir medlem i föreningen, det kostar endast 200 kr per hushåll, som betalas in på PG 932433-6, BG 142-4787 eller via Swish 123 282 95 88. Var vänlig ange Namn, Adress och eventuell e-post. Så kan vi fortsätta att arrangera Valborgsfirande, Midsommar på Torget, byavandringar och mycket mer.

Årsmötet kommer att avhållas den 17 mars kl 19.00 på Hantverksgården

Du stödjer följande som medlem i Löberöds Hembygdsförening:

*Valborg,

*Midsommarafton.

*Samhällsfrågor genom kontakt med politiker och kommun.

*Samverkan med andra hembygdsföreningar.

*Underhåll och skötsel av Hantverksgården.

*Byvandringar.

*Sprida kunskap om bygden och dess historia.

Om Du önskar vara mer aktivt delaktig i föreningen blir vi jätteglada! Kontakta oss på hembygd@loberod.se